Úgy követeli az illem, hogy miután közreadtam a - szerintem - jópofa, túlzásoktól és öniróniától sem mentes portugál videót, avagy, hogy mit kell tudniuk a finneknek Portugáliáról, ide biggyesszem a választ is, amelyet a finnek összehoztak.

A luzitán verziótól eltérően ez igencsak rövid, szövegbemondás helyett  drámai zene van. (Aki be tudja azonosítani, szóljon ...) Egyébként igen komolynak tűnik, dicsekedni csak módjával dicsekszik, például a Hitler elleni harccal, azzal, hogy első országként adtak választójogot a nőknek, de hát egyébként is, milyen szép szőkék azok a csajok. A nőket a portugálok nem hozták elő, pedig szerintem náluk is vannak szépek, ha nem is olyan nagy számban, és nem is olyan szőkén, de valószínű, hogy a portugál videót férfiak készítették, különben jöhettek volna a luzitán pasik nagyszerűségével ... Na, ennyire azért ők sem vetik el a sulykot, ugye ... Mégiscsak van szerénység a világon :-)

Csak a "történelmi hűség" kedvéért: a portugál videót odahaza is sokan kritizálták, vannak olyan hangok, hogy nem ártana szerényebbnek lenni, meg a múlt dicsősége nem egyenlíti ki a jelen számláit. De legalább arra jó volt ez az egész, hogy sok olyan ember is el tudja helyezni a térképen Portugáliát, aki eddig sötétben tapogatózott. (Lehet persze, hogy néhányan most antipatikusabbnak találják, mint eddig, de bármily szomorú is, nem lehet mindenkinek tetszeni.)