Kadhafi tegnap, március 17-én adott ekszluzív interjút a portugál királyi tévé, az RTP kiküldött tudósítójának, Paulo Dentinhónak, amelyben kis hezitálás után kijelentette, hogy még mindig baráti országnak tartja Portugáliát. Szerinte a portugálokat csak a hatalmas propaganda tévesztette meg. Érdekes módon mintha ezt mondta volna a líbiai fiatalokról is, akik fellázadtak ellene: drogosok voltak, meg jószándékú, de félrevezetett ifjoncok.

Annak fényében, hogy időközben az ENSZ Biztonsági Tanácsa amelynek jelenleg Portugália is tagja, megszavazta a líbiai légtér lezárását, nem lenne csoda, ha Kadhafi véleménye mára megváltozott volna. A jelek szerint a portugálok igennel voksoltak, míg a brazilok tartózkodtak.

A rövid interjúban egyébként a barnába öltözött, gyűrűs kezével folyton matató líbiai vezér árulónak nevezte a többi európai államot, amely hátat fordított neki, kifejtette, hogy az Arab Liga valójában már nem is létezik, és ha bárki megtámadja őt, az durva gyarmatosításként értelmezhető, különben pedig a világ soha többé nem élvezheti a békét, ha ez megtörténik.